Historie


De landelijke rijvereniging Sint Nicolaas is in 1933 opgericht.

Op zondag werden de paarden, die de hele week gebruikt werden voor het werk op de boerderij, meegenomen naar concoursen en wedstrijden in de regio. Vrachtwagens en trailers voor het vervoer kenden men niet. Alle afstanden werden gezamenlijk en te paard afgelegd. Het beoefenen van de paardensport in teamverband (afdelingsdressuur) stond hoog in het vaandel.

Tijdens de oorlog werd de rijvereniging tijdelijk opgeheven. Na de oorlog op 13 maart 1946 werd de rijvereniging heropgericht. De eerste jaren waren alleen jonge boeren lid van de rijvereniging. In het jaar 1953 verschenen de eerste amazones op het oefenterrein om de mooie ruitersport te beoefenen.

In de jaren 70 werd in Haps ook Pony club Jong Talent opgericht. Ook bij de pony’s stond het verrijden van wedstrijden in teamverband hoog in het vaandel en werden reeds vele successen geboekt op regionale en provinciale kampioenschappen.

In 1983 werd ruiterhal De Kamp officieel geopend.

“PSV de Verzameling” in haar huidige vorm is in 2003 ontstaan en is een overkoepelende naam voor de afdelingen:

  • Ponyclub Jong Talent
  • Rijvereniging St. Nicolaas

Onder de naam “Rijvereniging Sint Nicolaas en Ponyclub Jong Talent” zijn in Haps vele mensen de rijsport gaan beoefenen en leren waarderen. Momenteel heeft de vereniging ongeveer 50 paarden leden en 6 pony leden en hiervan neemt ongeveer de helft van de combinaties deel aan de actieve wedstrijdsport.